Jakub Mlynarčík: SEVENFOLD GLANCE

Jakub Mlynarčík: SEVENFOLD GLANCE

Jakub Mlynarčík: SEVENFOLD GLANCE

Dom kultúry A. Sládkoviča / kongresová sála

22. 7. - 30. 9. 2022

Názov výstavy: Sevenfold Glance

Kurátorka: Lujza Paljusová

Expozícia Sevenfold Glance obsahuje diela výtvarníka Jakuba Mlynarčíka, študenta Katedry grafiky na Akadémii umení v Banskej Bystrici. Do jeho tvorby patria maľby suchým pastelom, serigrafie a autorské monotýpie. Výstava postupne eskaluje od temnejších tém ku zmenám a otváraní nových smerov jeho tvorby.

Jakub vo svojej tvorbe reflektuje najmä svoj osobný život, či podnety zo sveta okolo neho. Výstava SEVENFOLD GLANCE ukazuje vývoj jeho tvorby či životného príbehu a presun od zobrazovania jeho vnútorného sveta k intímnejším grafikám.

Jeho tvorba nepriamo nadväzuje na pandémiu koronavírusu - diela, tvorené počas prísnejších opatrení sú badateľne pesimistickejšie. Jakub v sérii Overthinking vystupuje ako individuálna postava, nechaná napospas svojim vlastným myšlienkam. Nálada jeho diel sa však razantne zmení s príchodom voľnejších opatrení, s väčšou voľnosťou stretávania, či vzťahov. Séria SEVENFOLD GLANCE, ktorej meno nesie aj samotná výstava, je ódou na lásku. Lásku fyzickú a hrubú, no zároveň jemne intímnu a emotívnu. S týmto pohľadom na lásku sa nemusí divák vždy stotožniť, no môžu viesť k hlbšiemu zamysleniu nad vlastným významom lásky.


Dátum lokálnej premiéry: 22. júl 2022
Dátum svetovej premiéry: 22. júl 2022

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

ZOSTAŇ INFORMOVANÝ O NAŠICH NOVINKÁCH

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.