POLNOČNÁ OMŠA

POLNOČNÁ OMŠA

Divadlo JGT Zvolen- Peter Karvaš: POLNOČNÁ OMŠA

KC A. Sládkoviča Vás pozýva do divadla na:

Divadlo JGT Zvolen- Peter Karvaš: POLNOČNÁ OMŠA

Veľká sála DK A. Sládkoviča v Detve

21. 1. 2022

O 18.00 hod.

Vstupné: 9,-€

Hru so silným posolstvom napísal významný slovenský dramatik Peter Karvaš, rodák z Banskej Bystrice, ktorého 100. výročie narodenia si pripomíname v roku 2020, súbežne s Rokom slovenského divadla.

Dráma Polnočná omša je situovaná do pamätného roku 1944 a kladie zásadné otázky svedomiu a dobe. Odohráva sa na Štedrý deň roku 1944. Skúma postoje a vzťahy obyčajných ľudí k dramatickým udalostiam končiacej sa druhej svetovej vojny. Manželia Kubišovci sa vzorne starajú o svoju rodinu, dbajú na zvyky a tradície. Pod touto pokrievkou to však vrie. Najmladší syn je partizán, starší gardista, dcéra arizátorka. Pri štedrovečernom stole sedia s nacistom, nádejnou nevestou je komunistka. Situácia na fronte je čoraz neistejšia, blíži sa chvíľa, keď bude treba jedného z členov rodiny obetovať. Z čoho sa budú spovedať na polnočnej omši? Silná dráma kladie i dnes dôležité otázky.

PANDEMICKÉ OPATRENIE COVID 19: účasť osôb maximálne v kapacite 50% kapacity sály, vstup v režime OP (Očkovaní, Prekonaní), prekrytie horných a dolných dýchacích ciest respirátorom.

Podujatie bolo presunuté z dôvodu zdravotnej indispozície jedného z účinkujúcich inscenácie POLNOČNÁ OMŠA, pôvodný termín predstavenia bol 5. novembra 2021. Zakúpené a rezervované vstupenky zostávajú v platnosti.

Ďakujeme za pochopenie.

vstupenky už v predaji na: www.kcdetva.sk

Dĺžka podujatia: 118 minút
Rok výroby: 2020
Dátum lokálnej premiéry: 21. január 2022
Dátum svetovej premiéry: 11. september 2020

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

ZOSTAŇ INFORMOVANÝ O NAŠICH NOVINKÁCH

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.