ČERTICE

ČERTICE

Obnovená premiéra známej komédie s dynamickými piesňami a temperamentnými ženami

Kultúrne centrum A. Sládkoviča v Detve

Vás pozýva na:

DIVADLO JOZEFA GREGORA TAJOVSKÉHO VO ZVOLENE

Carlo Goldoni: ČERTICE

6.5.2019 o 18:00 hod.

veľká sála Domu kultúry A. Sládkoviča

Divákmi milovaná komédia ČERTICE sa vracia na scénu Divadla J. G. Tajovského vo Zvolene. Komédia o ženách, ktoré už pred tristo rokmi vedeli dobre zametať s mužmi, získala trikrát divácke ocenenie MOTÝĽ pre najpopulárnejšiu inscenáciu sezóny. Dynamiku zvolenského naštudovania v réžii Michala Spišáka obohatili rytmické, naživo hrané piesne Andreja Kalinku.

Hra Carla Goldoniho s originálnym názvom Škriepky v Chiozze dostala v preklade Ľubomíra Feldeka výstižnejší názov Čertice. Sú to totiž práve ženy s poriadne nabrúsenými jazykmi, ktoré rozvíria pokojnú atmosféru prímorskej dediny a medzi mužmi rozpútajú hotové peklo. Autor čerpal námety pre svoje komédie z naozajstného života. A fakt, že dodnes patrí k najhrávanejším autorom dokazuje, že cez optiku humoru prenikol hlboko do ľudského vnútra.

Pôvodná premiéra otvárala v júni 2008 festival Zámocké hry zvolenské. Čertice sa rýchlo zaradili medzi opakovane navštevované hry, ktoré dokážu pozitívne nabiť divákov. Od januára 2019 sú temperamentné Čertice opäť na scéne pripravené rozvíriť vášne, kým sa muži vrátia z mora.

Vstupné: 8,- €

6,- € - dôchodcovia, ZŤP

Dĺžka predstavenia: 120 min s prestávkou

Odporúčame od 15 rokov

Dĺžka podujatia: 120 minút
Dátum lokálnej premiéry: 6. máj 2019

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

ZOSTAŇ INFORMOVANÝ O NAŠICH NOVINKÁCH

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.